Reklama
 
Blog | Josef Hrubec

Fenomén Paroubek, „čekají nás krušné časy…“

Je pár dní před volbama a já při cestě do práce nabývám z bilboardů dojmu, že naší zemi hrozí za pár dní obrovské nebezpečí. Zachvátí nás jeden jediný muž, monstrózní diktátor, fikaně se mračící, a po všech směrech nevzhledný Paroubek. A budeme se mít všichni špatně. Dítě se ptá: "Tatí, a když je ten pán tak hrozný, ošklivý, zlý a vede naši zemi do záhuby, proč ho pořád někdo dává na plakáty? Proč to ti bláhoví lidé dělají? To ho někdo za to vše hrozné bude volit?". Tatínek se na dítě zakaboní a dítě poučí. "Jednou pochopíš, že na každém šprochu je pravdy trochu"

Vyvolat strach, to je ono. To funguje. Jedině tak vyhrajeme. Když to funguje teroristům a americké administrativě ( předevím dřívější Bushově ), proč si z toho nevzít příklad a pustit tak vzrušující vibrace i do těl „všemu odolným“ Čechům?

A co když se to ale opravdu stane???… a Paroubek naší krásnou zemi, nás přihlouplé a vystrašené voliče, svými veřejnými proklamacemi, přivede k totálnímu kolapsu? Nehrozí mi náhodou u volební urny, že tam potkám jeho nebo nějakého jeho vlivného agenta, který si na mě posvítí, zapamatuje si mě a bude mi naznačovat, že existují i jiné urny než volební? Sakriš, až budu s rozklepanou rukou vhazovat volební lístek do urny volební, nestane se „náhodou“, v pobláznění, nevědomky, že sáhnu zpět do obálky a vytáhnu si Paroubka?

Počkej!!!!!

Reklama

A co jeho rodina? Když má ta zrůda ještě syna, manželku přece… Co když je někde potkám a podívají se na mě? Neinfikují mě náhodou svou hrůzou? Co pak? Je na to vůbec lékař? Když se říká, že on má obrovskou až nadpozemskou moc! Když to byl vlastně on, kdo chtěl navázat kontakt s obyvateli Marsu, kteří budou asi taky pěkní pacholci, když se před náma pořád skrývají…

Počkej!!!!!

Tady by mohli být marťani??? A nehrozí nám něco? Když o nich víme pramálo. Jen to, že mají vazbu na Paroubka… teda říká se to, a on sám se jednou prořekl, tak na tom něco bude, ne? To je asi jasný, ne?

 

Na-shledanou. Jdu k lékaři. Začínám mít rudé mžitky před očima.

( Autor zde využívá ironie v plném rozsahu, aby poukázal na současný stav paranoidní kampaně, kdy má dojem, že „letí“ prezentovat především protivníka před svou politickou nabídkou, což se autorovi zdá minimálně nemocné, v horším případě destruktivní pro naše vnímání politické kultury, a je mu z toho poněkud nevolno. )